Siirry pääsisältöön

Sneak Peek - Minun häämekko

Moikka! Tässä onkin taas tultu ja menty Helsingissä pariin otteeseen jo yhden viikon aikana mekon sovituksissa. Vielä tässä olisi Helsinkiin reissata Häämessujen merkeissä. Valitettavasti tässä tulikin pakottavia esteitä minkä takia en pääse osallistumaan Mennään naimisiin-Häämessuille ja se kyllä harmitti kauheasti. Onneksi pääsen kuitenkin osallistumaan Love Me Do-häämessuille blogimiittiin! 

Mä olen täällä muistaakseni maininnut, että ensin mulla oli suunnitelmissa mekon teetättäminen. Kuitenkin aika ja vähän rahakin siinä arvelutti. Sitten mielessä kävi, että olisin muokannut äitini vanhan mekon itselleni mieluisaksi. Sekään ei sitten tuntunut hyvältä. Mulle iski jo aika hyvä mekkokriisi tässä vaikka aikaa olikin. En tiennyt oikein minkälaisen haluan ja millä hinnalla. Haenko liikkeestä vai etsinkö käytettynä. Käytetty vaihtoehto tuntui minulle paremmalta. En rehellisesti sanottuna halunnut laittaa niin paljon rahaa mekkoon. Varsinkin mekko jonka puen vain kerran elämässäni päälle. Se hirvitti eikä ajatus tuntunut yhtään hyvältä. Halusin ne rahat panostaa muuhun asiaan meidän häissä. 

Tämä mekko löytyikin toisella yrittämällä. Hieman pelottaa, että tuleeko paino tippumaan kuinka paljon tonne vuoden päähän, mutta onneksi mekkoa voi kaventaa. Mekko ei todellakaan ollut sellainen mitä olin ajatellut. Minä ajattelin pukevani pitsisen tylliunelman päälle, mutta tämä olikin ihan täysin päinvastainen. Klassinen eikä todellakaan mikään tylliunelman. Koko mekossa ei edes ole tylliä. Silti se tuntui heti hyvältä, kun katselin kuvia. Olin jo aikaisemmin miettinyt ja pyöritellyt ajatusta päässä, että ehkä hieman pelkistetympi olisi enemmän minun näköisempi. En tuntenutkaan ajatusta tylliunelmasta omakseni.

Tämä mekko oli erittäin hyvä löytö. Maggie Sotteron mekko, pyyntihinta liikkeessä ollut sen reilu 900 euroa. Minä maksoin kyseisestä mekosta 170 euroa. Se tuntui jopa vähän väärältä mekon myyjää kohtaan. Mekko on täysin käyttämätön seissyt kaapissa vain. Häiden alla tämä ei istunutkaan edelliselle omistajalle ja aikaa muutostöihin ei ollut. Toisen epäonni on toisen onni jos nyt näin voi sanoa. Minulle mekko on tällä hetkellä aika hyvä, mutta enpä ole odottamassa seuraavan vuoden sisään mitään huimia kropan muutoksia ja nyt melkein toivon, että ei niitä tulekaan. Tietenkin riski on, että niitä tulee. Mutta kuten sanoin, niin onneksi mekkoa voi kaventaa. En halua liikaa paljastaa mekostani, mutta tässä pientä ensimakua mun ihanuudesta! :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Meidän häihin ei tule valokuvaajaa

Tähän on yksinkertainen selitys. Mä en vaan viihdy kameran edessä. En yksinkertaisesti viihdy ja vaivaudun jos mua joku kuvaa, varsinkin jos vieras ihminen kuvaa mua. Tiedän, että hyvä valokuvaaja saa ihmisen rennoksi, mutta mä uskallan väittää, että mua ei saa rennoksi. Enkä halua, että hääpäiväni menee pilalle sillä, että mua stressaa kauheasti tieto valokuvaajasta joka kuvaa minua myöskin.
Sitten tässä on rahallinen syy. Emme halua laittaa rahaa asiaan mikä saa minut vaivaantumaan ja en osaa olla luonnollisesti, koska tiedän että joku voi minua kuvata. Muistan koulukuvaukset kuinka minä ahdistuin niistä aina hirmuisesti. Pitäisi miettiä miten olla siinä kameran edessä luonnollisen näköisesti, että et näytä ihan typerälle. Sehän ei minulta onnistunut kuin vasta 9-luokalla. 😂 En yhdistä tätä kuitenkaan mihinkään itsetunto-ongelmiin, koska muuten tykkään kuvistani missä en ole huomannut sitä kuvaajaa. Jotkut ihmiset eivät vain viihdy kameran edessä muuten vain ja yksi niistä olen mi…

Budjetti

Nyt kun juhannus on juhlittu, niin voi taas perehtyä itse häihin. Tässä äitiyslomalla on aikaa myös hyvin perehtyä häihin, koska eipä tuo meidän poika kovinkaan paljoa kiukuttele. Nyt perehdynkin budjettiin.
Raha on sellainen asia mistä suomalaiset vaikenee. Raha on myös asia mikä vaikuttaa häihin hyvin paljon. Suurilla summilla saa erittäin koreat häät, mutta niin saa pienilläkin summilla. Kuitenkin koko homma riippuu siitä, että kuinka paljon on valmis häihin kustantamaan ja kuinka paljon on valmis tekemään itse. Itse olen asennoitunut siihen, että joudun tekemään paljon itse, vaikka en olekaan askarteluihmisiä. Olisittepa vain nähneet väkerrykseni pojan ristiäisiin, kun lähdin oman pääni mukaan tekemään. Onneksi lähipiiriini kuuluu paljon ihmisiä jotka ovat käteviä käsistään ja osaavat auttaa minua. 
Sitten siihen itse budjettiin joka tietenkin tuottaa päänsärkyä. Tähän nyt ensimmäisenä voinkin kertoa, että meidän häät juhlitaan lainarahalla. Aikomuksena on ottaa pankista lainaa, …

Paikka ja aika

Nyt osui pidempi väli kirjoittelusta. Hetken oli fiilistä, että ehkä perutaan koko häät, mennää maistraatissa naimisiin eikä edes kerrota asiasta kenellekään. On yllättävän vaikeaa ja turhauttavaa miettiä hääpaikkaa kahden paikkakunnan välillä ja haluaisi kaikkien tulevan paikalle kuitenkin. Tämä aiheutti niin paljon stressiä, että hiukset tuntuivan tippuvan päästä (tai sitten se johtuu imetyksestä 😅)
Mutta..
Nyt se on päätetty, lyöty lukkoon ja tästä ei ole paluutta.
Meillä on paikka sekä aika.
Enpä olisi uskonut ja tämäkin tapahtui ihan viimeisen viikon sisään ja se toi ihan erilaista virtaa tähän hääsuunnitteluun. Nyt jaksaa taas intoilla ja suunnitella. Nyt niitä häitä ihan odottaa. Meillä meni paikka suunnitelmat uusiksi sekä budjettisuunnitelmat uusiksi. Nämä ei kuitenkaan haittaa, koska uudet suunnitelmat mahdollistavat häihin säästämisen enemmän ja paikka ei voisi olla yhtään ihanempi.
Missä häämme sitten tanssitaan?
Aivan ihanalla Husulan vintillä. Vanha navetta ja rehu…